Türkiye’de ‘Haydi Tenise!’ Projesi ile Tenis Kültürü Yaygınlaşıyor

Türkiye’de “Haydi Tenise!” Projesi ile Tenis Kültürü Yaygınlaşıyor

TÜRKİYE’DE çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise!” projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 11 deprem ilinde eş zamanlı hayata geçiriliyor. 81 ilde binlerce öğrenciyi tenisle buluşturmayı amaçlayan ve öncelikle 11 deprem ilinde faaliyete geçen Haydi Tenise projesinin tanıtımı özel bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Haydi Tenise Projesi ile Çocuklar Tenisle Buluşuyor

Haydi Tenise projesi kapsamında proje okullarına tenis ekipmanları temin edilecek, beden eğitimi öğretmenlerine eğitimler verilecek ve öğrenciler tenis sporuyla tanışacaklar. Çocuklara tenis temalı eğitsel oyunlar da oynatılacak. Projenin sosyal etkisi uluslararası geçerliliğe sahip SROI metodolojisiyle ölçülecek ve tüm bulgular uluslararası derecelendirmeye tabi tutulacak.

Ömer Faruk Yelkenci: Tenisi Yaygınlaştırmayı Hedefliyoruz

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, projenin tenisi ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçladığını belirterek, öğrencilere tenis ve spor sevgisi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yelkenci, depremlerden etkilenen illere öncelik verildiğini ve öğrencilerin tenis sporuna erişiminin kolaylaştırılacağını vurguladı.

Şafak Müderrisgil: Her Çocuk için Tenis

TTF Başkanı Şafak Müderrisgil, projenin TTF’nin ‘Herkes için Tenis’ vizyonunun sahadaki ilk adımı olduğunu belirterek, proje ile çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanacağını ifade etti. Müderrisgil, “Her Çocuk için bir Raket” anlayışıyla başlatılan projenin tenis sporunu tabana yaymayı ve yetenek havuzu oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Related Posts

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Yaz okulları ve kurslar 1 Temmuz’da başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurslar, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler.

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? 2025 AYT sorularının cevabı!

AYT soruları ve cevapları 22 Haziran Pazar günü düzenlenen oturumun tamamlanmasının ardından adaylar tarafından araştırılıyor. Tamat eseri ve Peyami ile Ayşe’nin hangi romanın kahramanları oldukları da araştırılan sorular arasında geliyor. Peki Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? İşte ayrıntılar…

Bülent Arınç ve Gülten Kışanak’ın da konuşmacı olduğu “Barışın Yolunu Açmak” konferansı İstanbul’da

Kürt sorununda çözümün neresindeyiz? Sürecin barış ve demokrasiye evrilebilmesi için hangi ortak politikalar üretilmeli? Barışı kazanmak için hangi acil adımlar atılmalı? yapılması gereken hukuki ve idari düzenlemeler nelerdir?

LGS 2025 sınavına kaç kişi girecek? Liselere Geçiş Sistemi sınavına bu sene kaç aday başvurdu? LGS’ye girecek öğrenci sayısı…

LGS 2025 oturumuna girecek öğrenci sayısı merak ediliyor. Liselere Geçiş Sistemi sınavı bu Pazar (15 Haziran 2025) gerçekleştirilecek. Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşan sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okulda, 37 salonda gerçekleştirilecek. LGS sözel oturumu saat 09.30’da başlayacak ve Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruyu yer alacak. Sınavın sabah oturumunda öğrencilere toplam 75 dakika süre tanınacak. LGS 2025 katılım sayısı da araştırılıyor. Peki LGS 2025 sınavına kaç kişi girecek? Liselere Geçiş Sistemi sınavına bu sene kaç aday başvurdu? İşte ayrıntılar…