Temmuz Ayına Tarih Verilmişti: Mehmet Şimşek O Düzenlemeyi Erteledi

Borsa İstanbul’daki yatırımcı sayısının 8 milyonu aşması yetkilileri harekete geçirirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsadaki yatırımları düzenleyebilmek adına yeni değişikliklere gidileceğini duyurmuştu.

Şimşek, borsanın uzmanlık isteyen bir finans alanı olduğunu belirterek, vatandaşlar arasındaki “borsa oynuyorum” ifadesinin büyük bir tehlike yarattığına dikkat çekmiş ve bu konuda değişikliklere gidileceğini belirtmişti.

BORSADA VERGİ DÜZENLEMESİ ASKIYA ALINDI

Borsa işlemleri için vergi düzenlemesinin getirileceği yatırımcılarda büyük bir korku yaratırken, çok sayıda borsa yatırımcısı bu vergi kaleminin kazanılan gelir için getirileceğini düşünmüştü. Yapılan ilk açıklamalarda düzenlemenin yalnızca ‘işlem vergisi’ olacağı ve çok küçük miktarları içereceği aktarılırken, bu uygulamadan da belirsiz süre ile vazgeçilmiş oldu.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM’ye sunulacak. İlgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx