Sudan macerasına 276 milyon gitti

Türkiye’nin Tarım Projeleri: Sudan’da Mali Fiyasko!

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yüksek maliyetler ve yetersiz destekler, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiler, gıda enflasyonuyla boğuşan vatandaşları endişelendiriyor. AKP, çözüm olarak Sudan’da tarım projesi başlattı ancak sonuç hüsran oldu. AKP’li eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin girişiminde toplam 276 milyon lira harcanarak kiralanan arazilere 2023 yılında üretim yapılmadan proje iptal edildi.

‘Van’da Petrol Keşfedeceğiz’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sudan’da kiralanan arazileri Meclis gündemine taşıdı ve projenin Gabar’daki petrol gibi sonuçsuz kaldığını belirtti. Tahtasız, Türk çiftçilerin zor durumda bırakıldığını ve Sudan’da tarım projesinin başlamadan bitirildiğini vurguladı. AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Sudan projesine cevap yerine Gabar petrolü hakkında konuşarak, Van Muradiye’de petrol arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

AKP’li bakan Bekir Pakdemirli, projenin başarısızlığının ardından “Türk hükümeti olarak örnek çiftlik ve üretim faaliyetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Vizyon Meselesi’ Denilmişti

AKP’nin Sudan’da hayata geçirdiği tarım projesi için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2023 yılında tasfiye edildi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin vizyon meselesi olduğunu savunmuştu.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir