Numaralı Bir Gözlük Taktığımızda Başımız Neden Bir Süre Dönüyor? (Korkmayın, Gözlük Hatalı Değil)

Bir aksesuardan çok daha fazlası olan gözlükler, uzun süre taktığımızda yalnızca baş dönmesi değil; baş ve göz ağrısı da yapabiliyor.

Bunların ise tek bir nedeni yok!

Öncelikle reçetenin yanlış olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Optik gözlüklerin reçetesi yanlış veya tam olarak doğru değilse, gözlerin farklı bir şekilde odaklanmasına neden olabiliyor, bu da baş dönmesine yol açar.

Tıpkı kendimize ait olmayan bir başkasının gözlüğünü taktığımızda oluşan baş dönmesi gibi.

İlk kez gözlük kullanıyorsanız veya yeni bir numaraya geçtiyseniz gözünüzün buna alışması zaman alabiliyor.

Gözlük takıldığı andan itibaren bulantı ya da baş dönmesi yaşıyorsanız en büyük sebeplerinden biri derinlik algısı sorunu yaşıyor olmanız. Beynin yeni odaklanma şekline alışması biraz zaman alıyor. Bu adaptasyon süreci de böyle belirtiler doğurabiliyor.

Atlamamamız gereken bir şey daha var, eğer astigmatınız varsa gözlük, ışığın retinaya nasıl ulaştığını değiştiriyor. En sık karşılaşılan durumlardan birisi de bu.

Çerçeve ayarının doğruluğundan emin olmak gerekiyor.

Gözlük çerçeveleriniz yüzünüze tam oturmuyorsa veya lensler gözlerinizin önünde doğru pozisyonda değilse görme ile ilgili sorunlar ve dolayısıyla baş dönmesi yaşamak kaçınılmaz oluyor.

Yeni gözlüğe alışmak biraz zaman alsa da birkaç gün içerisinde baş dönmesi ya da ağrısı gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Eğer bu belirtileri uzun süredir yaşıyorsanız bir göz doktoruna danışmak en faydalı çözüm olacaktır.

Kaynaklar: All About Vision, Jins

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx