Meyve yedi, yüzünde ‘üçüncü derece’ yanık oluştu

Meksika’ya tatile giden İngiltereli bir turist, bir pazarda denk geldiği ve denemek istediği egzotik bir meyveyi yedikten sonra yüzünde ‘üçüncü derece’ yanık oluştu.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, 28 yaşındaki Thomas Harold Watson, Southwest News Service (SWNS) haber ajansına yaptığı açıklamada, “Sadece tek bir ısırık almanın yarattığı acıya inanamadım” diye konuştu. Yucatan yarımadasındaki Campeche bölgesini 1 Mayıs’ta gezmeye gittiğini anlatan Watson, bir tezgahta kaju elması satıldığını gördü. Söz konusu meyve, kaju fıstığının üzerinde yetiştiği meyveydi. Bu meyvenin yenebildiğinin söylendiğini hatırlayan Watson, meyveyi denemek istedi.

‘YERLİ ÜRÜNLERİ YEMEK İYİ AMA ÖNCEDEN BİLGİ SAHİBİ DE OLMALI’

“Kaju elması meyvesini yiyebilirsiniz, sadece biraz daha kekremsi bir tadı vardır” diyen turist, “Bunu duymuştum ama gerçekte hiç denememiştim. Meyveyi satın alıp yürümeye başladım, bir yandan da aldığım farklı meyveleri yiyordum” diye konuştu. Kaju elmasını ilk ısırdığında acı çektiğini anlatan adam, “Onu açabileceğimi düşündüm, çarkıfelek meyvesi gibi olduğunu hissettim. Isırır ısırmaz patladı. Birdenbire yanıyormuşum gibi hissettim. Bu alevi ağzımın içindeymiş gibi hissettim” ifadelerini kullandı.

Watson, sabah uyandığında, yüzünün sanki asitli bir madde atılmış gibi tamamen yanık içinde olduğunu gördü. Bu yanıkların dudaklarını ve ağzını özellikle etkilediğini anlatan adam, meyveyi ısırdığında, bu kaju elmasının içinde cardol ve anakardik asit olduğunu bilmiyordu. Söz konusu birleşim, ciltle temasa girdiğinde döküntü ve kabarcıklara sebep oluyordu. Watson’ın kendisi de internette yaptığı aramada, kaju fıstığı toplayanların da kendisinin yaşadığı gibi bir durumdan mustarip olabildiğini okudu.

Olayın ardından çıkacak faturadan endişe ederek doktora gitmediğini, kendi kendine iyileşme sürecinin ise oldukça acı verdiğini söyleyen Watson, yüzünde üçüncü derece yanık oluştuğunu belirterek, “Yerli ürünleri yemek her zaman iyidir ama sanırım onlar hakkında biraz bilgi sahibi olmak da bir o kadar iyidir” ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx