Köprü ve otoyollarda hızlı geçiş sistemi yaygınlaştırılıyor

Bakan Uraloğlu: Yollar Medeniyetin Vazgeçilmez Bir Parçasıdır

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada yolların, medeniyetin olmazsa olmaz bir unsuru olduğunu belirtti.

Uraloğlu, yolların verimli bir şekilde işlemesi, trafik güvenliğinin sağlanması, taşıt işletme maliyetlerinin düşürülmesi ve ülkenin her köşesine her mevsimde ulaşımın sağlanmasının önemine vurgu yaptı. “2024’te ülkemizin ulaşım altyapısına değer katan birçok yatırımı hayata geçirdik. 357 kilometrelik bölünmüş yol ve 70 kilometrelik otoyol ile yollarımızın standartlarını yükselttik.” dedi.

Trafik yoğunluğunun bulunduğu noktalarda konforu artırmak için 860 kilometrelik bitümlü sıcak karışım kaplama yol yaptıklarını belirten Uraloğlu, 17 tünel ve 146 köprü ile viyadük inşa ettiklerini açıkladı.

“Otoyollarda 270 HGS Giriş ve 323 Çıkış Gişesi Hizmet Vermektedir”

Yaptıkları yolları en son teknolojilerle donattıklarını ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağladıklarını belirten Uraloğlu, HGS ve SGS gibi teknolojilerin yaygınlaşmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Uraloğlu, PTT genel müdürlükleri ile Karayolları’nın birlikte işletmeye aldığı HGS’nin ülke genelinde yaygınlaştığını belirterek, şunları söyledi: “Tüm otoyol ve boğaz köprülerinde HGS, kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Sistem, engelsiz geçiş, otomatik ücret tahsili, sürekli trafik akışı ve uzun ömürlü teknoloji ile birlikte kullanıcılarına avantajlar sunmaktadır. HGS’ye abone olan her türlü taşıt otoyola giriş yapabilmektedir. Yatırım Programı kapsamında HGS’leri otoyollarımızda daha yaygın hale getiriyoruz. Otoyollarımızda toplamda 270 HGS giriş ve 323 çıkış gişesi bulunmaktadır. Geçen yıl sonunda Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinde 146 milyon 685 bin 339, otoyollarda ise 383 milyon 206 bin 516 geçiş yapıldı.”

Bakan Uraloğlu, SGS sayesinde ücret toplama noktalarında şerit seçeneği zorunluluğunun ortadan kalktığını ve araçların normal trafik akışında ücretlendirildiğini belirterek, “Trafiği yoğun olan ücret toplama istasyonlarında araçların şerit değiştirmeksizin geçişini sağlamak amacıyla SGS, çeşitli istasyonlarda tesis edildi.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Çin’in ekonomik adımları piyasalarda “devalüasyon” sinyali veriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz: “Çin, ticaret savaşlarından kaynaklı ihracatının azalacağı ve büyümesinin yavaşlayacağını öngördüğü için büyümede ana motoru tüketime kaydırdı. Bu nedenle faizleri indirdi” dedi. ABN AMRO Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen: “Kredi ana faiz oranları ve 1 yıllık orta vadeli kredi imkanı gibi diğer faiz oranlarında da indirimlerin yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları martta sert düştü

Euro bölgesi mart ayı üretici fiyatları açıklandı. buna göre Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 geriledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün cari dengeyi olumlu etkilemesi bekleniyor

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği korumacı ticaret politikaları sonucunda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Türkiye’nin cari dengesine olumlu yansıyabileceğini bildirdi.

Dünya devi Merkez Bankası’nın faiz indirimi için tarih verdi

ING Global, nisan ayında Türkiye ekonomisine dair değerlendirmede bulundu. Buna göre banka, enflasyondaki düşüşe işaret ederek, Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı tarihi açıkladı.