Kolesterolü kontrol altında tutar ve yağ dokusunun daha hızlı yakılmasını sağlar: Mutlaka kahvaltı yiyin

Sandviçlere lezzetli bir katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda diyetin değerli bir bileşeni olan fıstık ezmesi, zengin besin içeriğiyle dikkat çekiyor. Hem profesyonel sporcuların hem de sağlıklı beslenmeye özen gösteren kişilerin mutfaklarında popüler olan fıstık ezmesinde en önemli nokta ise doğru kalitede ürünü seçmektir. 

Fıstık ezmesi, hücre yaşlanmasına karşı koyan B vitaminleri ve E vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. “Gençlik vitamini” olarak bilinen E vitamini, vücudun serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra, fıstık ezmesi sindirimi iyileştiren ve bağırsakları rahatlatan diyet lifi de içerir.

Fıstık ezmesi satın alırken en sağlıklı seçenek ise %100 fıstık içeren ve ilave şeker, sağlıksız yağlar veya tuz içermeyen ürünlerdir. Bu tür ürünler, yer fıstığının doğal olarak sahip olduğu tüm besin değerlerini muhafaza eder ve sağlıklı bir seçenek sunar. 

Fıstık ezmesi, omletlere kremsi bir doku katarak harika bir sürülebilir malzeme oluşturur ve ek besin değeriyle zenginleştirir. Sabahları yulaf ezmesine ekleyerek lezzetini artırabilir ve daha doyurucu hale getirebilirsiniz. Ayrıca, meyve kokteyllerine de mükemmel bir katkı sağlar; sevdiğiniz meyveleri süt ve fıstık ezmesiyle birleştirerek enerji dolu bir içecek elde edebilirsiniz. Yoğun kıvamı ve aroması tereyağı veya margarin yerine kullanılmasına da imkan verir. 

Related Posts

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir