Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Kalp Krizi Geçirirken Öksürmek Faydalı Değil! Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye’de son zamanlarda sanat camiasını sarsan üzücü olaylar sonrasında kalp krizi geçirirken öksürmenin faydalı olduğu yönündeki inanış halk arasında yeniden gündeme geldi. Ancak uzmanlar, öksürmenin yanlış ve gereksiz bir uygulama olduğunu vurgulayarak, kalp krizinde öksürmenin faydasız olduğunu açıkladı.

Kalp Krizi En Sık Görülen Ölüm Nedeni!

Kalp damar hastalıklarının ve kalp krizinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 pandemisiyle birlikte bu hastalıklarda artış yaşandığını söyledi. Kalp krizinde en belirgin belirtinin farklı bir ağrı olduğunu ve kişide ciddi rahatsızlık yarattığını belirtildi.

‘Ambulans İle Hastaneye Gidin, Canınızı Tehlikeye Atmayın!’

Uzmanlar, kalp krizi belirtileri hissedildiğinde yapılması gereken en güvenli hamlenin ambulans çağırmak ve hastaneye hızlıca ulaşmak olduğunu vurguladı. Araç kullanırken kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğunu belirten uzmanlar, doğru müdahalenin sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini önemle belirtti.

‘Öksürmek Kalp Damarınızı Açmaz!’

Kalp krizi durumunda öksürmenin faydalı olduğu yönündeki yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, öksürmenin aslında kalp damarını açmadığını ve ritim bozukluğunu tetikleyebileceğini açıkladı. Bu tür şehir efsaneleriyle kişilerin hayatlarını riske atabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi anında yapılması gerekenler hakkında safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Çeltek’te Trafik Kazası: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ Merkeze bağlı Çeltek köyü yakınlarında Halil İbrahim Naçar (26) yönetimindeki 58 AEJ 663 plakalı otomobil ile öğretmen ve sağlık personeli taşıyan Burak Naçar’ın (25) kullandığı 48 ATY 416 plakalı servis minibüsünün …

Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Oslo Üniversitesi, Emory Üniversitesi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği (MENATOX) işbirliğiyle “Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. İstanbul Medipol …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir