Taşkent Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

KADİR GECESİ KAZA NAMAZI KILINIŞI (DİYANET) || Kaza namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Kaza namazı ne zaman kılınır, nasıl niyet edilir?

Kadir Gecesi kaza namazı kılınışı, bin aydan daha hayırlı kabul edilen bu mübarak gecenin gelmesiyle merak edilen konular arasında yer alıyor. 26 Mart Çarşamba, bu akşam Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi ibadetlerle ve dualarla idrak edilecek. Ramazan'ın 27. gecesi olan bu özel günde eller semaya açılacak. Kadir Gecesi Kaza Namazı kılınışı da bu vesileyle ibadetlerini yerine getirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Peki kaza namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Kaza namazı ne zaman kılınır, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet bilgisi ile adım adım Kadir Gecesi kaza namazı kılınışı...

Kaza namazı kılınışı ve okunacak dua ile sureler, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi vesilesiyle araştırılıyor. Ramazan’ın 27. gecesi olan Kadir Gecesi bu gece dua ve ibadetler ile idrak edilecek. Bu mübarek akşam ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyenler kaza namazı kılınışı ve okunan duaları araştırıyor. Peki Kadir Gecesi kaza namazı nasıl kılınır, ne zaman, saat kaçta? İşte konu hakkında ayrıntılar…

DİYANET ANLATIMI || KAZA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT?

Namazı kazaya kalan kişinin daha önce kazaya bıraktığı namazlar varsa ve bunların sayısı altıyı bulmamışsa, yani kişi “sahib-i tertip” ise bu kimse önce kazaya kalan namazını, sonra da o vaktin farzını kılmalıdır.

KAZA NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Kazaya kalan namazları altı vakit veya daha fazla ise yani kişi “sahib-i tertip” değilse, kaza namazını vakit namazından önce ya da sonra kılabilir (Haddâd, el-Cevhera, 1/67; Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/64-65).

KAZA NAMAZINA NİYET

Kaza namazı kılacak olan kişinin kılacağı namazı belirleyerek niyet etmesi asıldır. Fakat üzerinde çok sayıda kaza namazı olan kişi, geçmiş namazları kaza ederken, “Vaktinde kılamadığım ilk sabah/ ilk öğle/ ilk ikindi/ ilk akşam/ ilk yatsı namazını kılmaya” şeklinde niyet edebileceği gibi “ kılamadığım son sabah/ son öğle/ son ikindi/ son akşam/ son yatsı namazını kılmaya” şeklinde de niyet edebilir.