‘İranlı Apo’ çetesinin işkence ettiği Kürt kadınından çağrı: Bizi öldüresiye dövüyorlar

Edirne üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen 15 kişi, ‘İranlı Apo’ isimli bir kişinin liderliğindeki insan kaçakçılığı çetesinin tuzağına düştü. Rehin alınan çok sayıda mülteci, fidye için maruz kaldıkları işkence görüntüleri ailelerine gönderildi.

Karar’dan Gülcan Aslan’ın haberine göre Irak ve Suriyeli oldukları belirtilen bir grup mülteci, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek yola çıktı. Ancak bu kişiler, insan kaçakçıları tarafından kandırılarak Edirne’de rehin alındı.

Çete üyeleri, göçmenleri daha sonra İstanbul Esenler’de bir eve götürerek jiletle kesme, yakma ve sopayla darp etme gibi işkenceler yaptı. İşkence anlarını videoya kaydeden çete, bu görüntüleri rehinelerin ailelerine gönderip 25 bin euro fidye talep etti.

Rehinelerden biri olan bir kadın, Kürtçe konuşarak ailesine seslendi: “Parayı hemen gönderin. Bizi öldüresiye dövüyorlar.”

İstanbul ve Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin ortak operasyonu sonucunda rehineler kurtarıldı. Ancak ‘İranlı Apo’nun yakalandığına dair henüz net bir bilgi yok.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx