Günün komplo teorisi: İtalyan lobi Arda Güler’i oynatmıyor

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) F Grubu’ndaki ikinci maçında, Dortmund’da Portekiz’e 3-0 yenildi. Montella’nın İtalyan liginde oynayan Hakan Çalhanoğlu’nu Portekiz maçında sahaya çıkarması ancak Arda Güler’i yedekte bekletmesi tartışma yarattı. Bu İtalya ortak noktası komplo teorilerini konu oldu. İddialara göre Montella, kötü oynayan Çalhanoğlu’na Inter’de forma giydiği için şans verdi. Montella, İspanya’da top koşturan Arda Güler’e de bu sebeple ilk 11’de yer vermedi. Çalhanoğlu ile Güler arasında Gürcistan maçında yaşananlar da akla gelince ortaya bir komplo teorisi çıktı. Buna göre Montella ile Çalhanoğlu’nun Arda Güler’in önünü kestiği öne sürüldü.

GÜRCİSTAN MAÇINDAKİ GÜLER-ÇALHANOĞLU GERİLİMİ

A Milli Takımımız, EURO 2024 F Grubu karşılaşmasında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Milli Takım’ın golünü 25. dakikada Mert Müldür kaydetti. Gürcistan adına ilk yarının skorunu belirleyen golü 32. dakikada Mikautadze attı. İkinci yarıya da iyi başlayan Türkiye, üst üste girdiği pozisyonlar sonrası aradığı golü 65. dakikada Arda Güler ile buldu. Gürcistan, 70. dakikada Giorgi Kochorashvili ve uzatma dakikalarında Khvicha Kvaratskhelia ile direğe takıldı. 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahasına girmeden kaydettiği gol ile Türkiye, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Mücadelenin ikinci yarısında Arda Güler ile Hakan Çalhanoğlu arasında ilginç bir an yaşandı. Dakikalar 55’i gösterdiğinde kazandığımız serbest vuruşu Arda Güler kullanmak istedi. Hakan Çalhanoğlu’nun yanına gidip kullanmak istediğini söyleyen Arda Güler, olumlu cevap alamadı. Çalhanoğlu’nun maç boyunca genel olarak duran topları Arda’ya vermemesi ve maçtaki performansı ise sosyal medyanın gündemine oturdu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx