Bir amigo daha cansız bulundu: Sır ölüm

Karabük’te Üniversite Mahallesi’nde meydana geldi. Kemal Öztürk’ten haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla girdikleri evde Öztürk’ü hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Öztürk’ün hayatını kaybettiğini belirledi.

Bir zamanlar Kardemir Karabükspor’un taraftar grubu olan Mavi Ateş’in amigoluğunu yapan Öztürk’ün cenazesi, yapılan incelemenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. ‘Laz Kemal’ olarak tanınan Kemal Öztürk’ün uzun yıllardır diyaliz tedavisi gördüğü öğrenildi. Kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belli olacak.

BU İLK DEĞİL

Öte yandan bu ilk tribün lideri (amigo) ölümü değil. Son dönemde Türkiye’nin gündeminde amigo, holigan, taraftar cinayetleri sıkça yer almaya başladı. Özellikle İstanbul’da işlenen cinayetler ve saldırılarda ‘Daltonlar’ ve ‘Redkitler’ çetelerinin çekişmesi ön plana çıkarken bu yolla Fenerbahçe’nin tribünlerinin ele geçirilmeye çalışıldığı da belirtiliyor. Konuyu ise daha önce Odatv haberleştirmişti.

Odatv’nin bu haberinin sonrasında ise silah sesleri İzmir Buca’dan gelmişti. Bucaspor taraftar gruplarından oluşan Buca Fun Club Derneği’nin eski başkanı Evren Yiğit bir kıraathane önünde durduğu esnada, silahlı saldırıya uğramış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Saldırganın Buca Belediyesi’nde meclis üyesi de olduğu kaydedilirken ilçedeki başka bir kıraathanenin de işletmecisi Kemal Altın’ın olduğu ifade edilmişti.

‘FUTBOL ASLA SADECE FUTBOL DEĞİLDİR’

Odatv “Futbol asla sadece futbol değildir: Amigo Cinayetleri” isimli haberinde yaşanılan amigo cinayetlerini ve perde arkasındaki mafyatik bağlantıları şöyle aktarmıştı:

“DADAŞ MEHMET CİNAYETİNDE ‘SARAL’ İSMİ

23 Aralık 2017 tarihinde Dadaş Mehmet lakaplı Fenerbahçe tribün lideri Mehmet Altunkaynak, Sarı-Lacivertliler’in Konyaspor ile oynadığı maçı takip ettiği Güngören’deki bir kahvehaneden çıkarken, silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırının ardından Altunkaynak hayatını kaybetti. Olaydan 4 yıl sonra dava ile ilgili karar verildi.

Mahkeme kararı ile dosyada adı geçen Ümit Saral’ın hakkındaki tüm suçlamalar, delil yetersizliğinden düştü. Tutuklu sanık Samet Diler ise kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırıldı. Heyet, diğer 10 sanığın ise tüm suçlardan beraatına hükmetti.

Öte yandan davada daha önce Anadolu Genç Fenerbahçeliler grubunun lideri İbrahim Gümüştekin’in de adı geçmişti.

KASIMPAŞA TRİBÜN LİDERİNE ‘İNTİKAM’ KURŞUNLARI

16 Nisan 2022’de akşam saatlerinde 48 yaşındaki Kasımpaşa tribün lideri Yüksel Ustahüseyin, evine giderken çalıntı bir otomobil ve motosikletten ateş açıldı. Çapraz ateşte kalan Ustahüseyin vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığıldı. Ağır yaralanan Ustahüseyin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cinayetin Ustahüseyin ve çevresiyle Barış Boyun’un lideri olduğu Daltonlar çetesinin üyeleri arasında 2015 yılından bu yana oluşan “Kumar” ve “Yasa Dışı Bahis” yüzünden oluşan husumet nedeniyle işlendiği kaydedildi.

Öte yandan cinayet sonrası Daltonlar çetesinin ‘İntikam’ paylaşımları yaptığı görüldü.

FENERBAHÇE TRİBÜNÜNÜ ELE GEÇİRMEK İÇİN…

Redkitler örgüt lideri Ferhat Delen(Mardin)’in Fenerbahçe tribünlerini ele geçirmek için Genç Fenerbahçeliler grubunun lideri Cem Gölbaşı’na 2023 Ağustos ayında Bağcılar’da silahlı saldırı düzenlettiği daha sonra ise, 2024 Ocak ayında bu kez Anadolu Genç Fenerbahçeliler grubunun lideri İbrahim Gümüştekin’e yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Gümüştekin’e yönelik saldırıda 24 yaşındaki Şükrücan Köseoğlu hayatını kaybetti.

ULTRAASLAN’IN LİDERİNİ HEDEFLEDİLER

30 Ağustos 2023’te GFB Lideri Cem Gölbaşı’nın uğradığı saldırıdan 1 hafta sonra İstanbul Güngören’de bir kahve tarandı. Saldırıya uğrayan kahvenin işletmecisi Galatasaray’ın en büyük tribün grubu Ultraslan’ın liderlerinden İslam Gündüz’dü. Saldırıda iki kişi öldü dört kişi de yaralandı”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir