Ahmet Davutoğlu’ndan Netanyahu’ya rest teklifi: ‘Hamas liderini meclise davet edelim’

İsrail’in Filistin’de yürüttüğü savaşa yönelik Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan X hesabı üzerinden siyasi parti liderlerine çağrı geldi.

Genel Başkan Davutoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin TBMM’de Genel Kurul çatısı altında insanlığa hitap etmesi için davet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum.

Dört Cumhurbaşkanımızın (Atatürk, İnönü, Gürsel ve Sunay) bölgemizdeki bugünkü sorunların müsebbibi olan sömürgeci emperyalizme karşı savunduğu Gazze cephesindeki şehitlerimizin hatırasına ve Gazze’de dokuz aydır katledilen masumların sesi olmak üzere İsmail Heniyye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisinin mazlum milletlerin duaları ve destekleriyle kurulmuş Gazi Meclisimizin Genel Kurulu’nda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim.

Yarın grubumuz bu konuda bir özel gündem önerisinde bulunacaktır.

Bu çağrımıza hükümet kanadından ve diğer partilerden olumlu cevap gelmezse böylesi bir hitap için İsmail Heniyye ya da Gazze’yi temsilen bir Filistinli kardeşimizi ortak grup toplantımıza hitap etmek üzere Sayın Temel Karamollaoğlu ile birlikte davet etmeye hazırız.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir