“Uykunun kalitesi, süresinden daha önemli”

Medicana Kadıköy Hastanesi Uzmanından Uyku Tavsiyeleri

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, düzenli uyku alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Şenol, her gün aynı saatte yatıp kalkmanın vücut için önemli olduğunu belirtti.

Şenol, her gece aynı saatte uyumak ve uyanmanın biyolojik saatle uyum içinde olmamızı sağladığını vurgulayarak, bu düzenin enerji seviyemizi artırdığını söyledi.

Alkol ve kafein tüketiminin uyku kalitesini olumsuz etkilediğine değinen Şenol, yemekten sonra hemen yatmaktan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Elektronik cihazlardan uzak durmanın önemine de değinen Şenol, mavi ışığın melatonin salgılanmasını engelleyerek uykuya geçişi zorlaştırdığını belirtti.

“Uyku ortamı da önemli!”

Şenol, uyku odasının karanlık, sessiz ve serin olmasının uyku kalitesini artırdığını, rahat bir yatak seçiminin de önemli olduğunu söyledi.

Her bireyin uyku ihtiyacının farklı olduğunu vurgulayan Şenol, yetişkinler için 7-9 saatlik uyku süresinin genellikle yeterli olduğunu belirtti.

Uyku süresini takip etmek için uyku uygulamalarından yararlanabileceğini ifade eden Şenol, vücudu dinlemeyi ve uyku süresini artırmayı önerdi.

Yeni yılın sağlıklı alışkanlıklar edinmek için güzel bir fırsat olduğunu belirten Şenol, herkese düzenli ve kaliteli bir uyku dönemi geçirmesini önerdi. (AA)

Related Posts

Uzmanı uyarıyor: Soğuk suya aniden girmek kalp krizini tetikleyebilir!

Uzmanı uyarıyor: Soğuk suya aniden girmek kalp krizini tetikleyebilir!

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur, Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Uzmanlar baş dönmesi ve sebepleri hakkında açıklama yaptı. 

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Uzmanlardan ‘Hemoroid’ uyarısı: ‘Tuvalette kalma süresi 5-6 dakikayı geçmemeli’

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidal hastalığa karşı uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, “Hemoroid tüm bireylerde olan bir dokumuz ama hemoroidal hastalık olduğunda problem çıkıyor. Normal popülasyonda yüzde 25’lere varan oranda görebiliyoruz. Teknolojiyle daha içli dışlı olmamızla, büyük abdest yaparken tuvalette uzun zaman geçirmemizin bunu artırdığı zaten biliniyor. ‘Aman tuvalette gazete, dergi okumayın’ derdik şimdi telefonlarla yer değiştirdi, tuvalette kalma süremiz 5-6 dakikayı geçmemeli” dedi.