“Uykunun kalitesi, süresinden daha önemli”

Medicana Kadıköy Hastanesi Uzmanından Uyku Tavsiyeleri

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, düzenli uyku alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Şenol, her gün aynı saatte yatıp kalkmanın vücut için önemli olduğunu belirtti.

Şenol, her gece aynı saatte uyumak ve uyanmanın biyolojik saatle uyum içinde olmamızı sağladığını vurgulayarak, bu düzenin enerji seviyemizi artırdığını söyledi.

Alkol ve kafein tüketiminin uyku kalitesini olumsuz etkilediğine değinen Şenol, yemekten sonra hemen yatmaktan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Elektronik cihazlardan uzak durmanın önemine de değinen Şenol, mavi ışığın melatonin salgılanmasını engelleyerek uykuya geçişi zorlaştırdığını belirtti.

“Uyku ortamı da önemli!”

Şenol, uyku odasının karanlık, sessiz ve serin olmasının uyku kalitesini artırdığını, rahat bir yatak seçiminin de önemli olduğunu söyledi.

Her bireyin uyku ihtiyacının farklı olduğunu vurgulayan Şenol, yetişkinler için 7-9 saatlik uyku süresinin genellikle yeterli olduğunu belirtti.

Uyku süresini takip etmek için uyku uygulamalarından yararlanabileceğini ifade eden Şenol, vücudu dinlemeyi ve uyku süresini artırmayı önerdi.

Yeni yılın sağlıklı alışkanlıklar edinmek için güzel bir fırsat olduğunu belirten Şenol, herkese düzenli ve kaliteli bir uyku dönemi geçirmesini önerdi. (AA)

Related Posts

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Depresyona karşı ideal seks sayısı verildi: Bu sayının fazlası zarar…

Cinsel ilişki sıklığı ile depresif semptomlar arasındaki bağ incelendi ve depresyona mücadelede ideal olan sayı belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir