Savaş hali küresel krize yol açar mı?

İran ve İsrail Arasındaki Gelişmelerin Ekonomiye Etkileri Neler Olacak?

İsmail Şahin –

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, İran ve İsrail arasındaki gelişmelerin global ve Türk ekonomisine olası etkilerini değerlendirdi. Prof. Dr. Alkin, Türkiye’nin bölgesel kalkınma ve savunma sanayinde yerliliğe verdiği önemi vurgulayarak, yaşananların Türkiye’nin aldığı önlemlerin ne kadar değerli olduğunu gösterdi.

Altın ve Enerji İthalatı Artabilir

Prof. Dr. Alkin, global altın ve petrol fiyatlarının son gelişmelerden etkilendiğini belirtti. Bu durumun Türkiye’nin altın ve enerji ithalat faturasını artırabileceğini ancak aynı zamanda Türkiye’nin bölgedeki barışçıl çözümler için gösterdiği çabaları hızlandırabileceğini söyledi.

BM Kararlarına Uyum Devam Edecek

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerini dünya kamuoyuna duyurma sorumluluğunu taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Alkin, Türkiye’nin savunma teknolojileri alanındaki ilerlemelerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Turizm ve Enerji Yansımaları

Yaşanan gelişmelerin turizmi etkileyip etkilemeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Alkin, Arap Yarımadası hava koridorunun açık olmasının Doğu Akdeniz üzerinden yapılan uçuşlara devam edilmesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin limanlarının stratejik öneminin artacağını dile getirdi.

Çin ve Petrol Fiyatları

Prof. Dr. Alkin’e göre, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması halinde petrol fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini ancak Türkiye’nin lojistik açıdan öneminin daha da artacağını söyledi. Çin’in İran’a yaptığı yatırımların bu süreçte nasıl bir pozisyon alacağı da önemli bir soru olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa ve Türkiye’nin Rolü

Sonuç olarak, İsrail ve İran arasındaki gerginliklerin Türkiye’nin bölgedeki stratejik konumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Prof. Dr. Alkin, Türkiye’nin enerji ve savunma alanındaki kritik rolünün vurgulanmasının Avrupa için de önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Araç sahiplerine 31 Temmuz uyarısı: Geciken her ay daha fazlasını ödeyecek

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı. Yasal sürede ödenmeyen vergilere gecikme faizi uygulanacağından, araç sahiplerinin 31 Temmuz’a kadar yükümlülüklerini yerine getirmesi büyük önem taşıyor.

Taşıt kredisinde tablo güncellendi… Araç sahibi olmak isteyenler dikkat!

Araba alabilmek mevcut yaşam koşullar sebebiyle araba sahibi olmak da vatandaşların ihtiyaçlarından biri haline geldi ancak değişen ekonomik dengeler sebebiyle birikiminizle araba veya ev alabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle …

Temmuzda zamlar yağmur gibi yağacak: Akaryakıt, sigara, bedelli askerlik…

Temmuz ayının gelişiyle beraber birçok kalemde otomatik fiyat artışı gündemde. Temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası uygulanacak güncellemeler, vatandaşların temel harcamalarını doğrudan etkileyecek. Akaryakıt, sigara ve bedelli askerlik gibi birçok kalem grubuna zam yağmuru yağacak. İşte detaylar…

Bugün kayıt yaptırmayan sürücülere ceza kesilecek

Akaryakıt alımında plaka bilgisi otomatik olarak iletilecek. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) kayıt süresi bugün sona eriyor. Süreyi kaçıranlara ağır cezalar yolda.

Donun vurduğu 1.925 tarla satışa çıkarıldı

Zirai don felaketinin faturası ağırlaşıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 34 ilde yaşanan felaketinin ardından çiftçilerin borçlarının arttığını vurguladı.

Rusya o ülke ile nükleer enerji için işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ve Mali, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.