KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar TEKNOFEST KKTC’de

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile TEKNOFEST KKTC’de bulunan stantları gezdi. Alanı inceleyen Bayraktar, DHA’ya TEKNOFEST KKTC’yi ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısını değerlendirdi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise kadın istihdamındaki gelişmeleri ve KADEM standında yer alan ‘İnovasyonda Kadın’ projesini anlattı.

BAYRAKTAR: TEKNOFEST BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

TEKNOFEST’in büyük bir coşkuyla kapılarını açtığını belirten Bayraktar, “İkinci gün de benzer şekilde devam ediyor. Sabahın erken saatleri trafik açısından çok daha olumlu bir festival deneyimi yaşatacağını değerlendiriyorum. Tüm dost ve kardeş coğrafyaları, tüm milletimizi TEKNOFEST’e bekliyoruz. Sabahın erken saatleri çok daha uygun” diye konuştu.

‘TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEK ULUSLAR İÇİN BİR VAROLUŞ MESELESİ’

Uluslar için teknoloji bilmenin okuma yazma bilmek gibi olduğunu aktaran Bayraktar, “TEKNOFEST volkanik bir patlama gibi milletimizle birlikte bir kimyasal reaksiyon oluşturdu. Dünyanın en iyisini geliştirebilirsin, sen de başarabilirsin duygusunu aşılamak maksadıyla yapılıyor. Kendileriyle gurur duymaları için kendi eserleri ile bu maksatla yapılıyor” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE İSTANBUL VAR’

Bir sonraki TEKNOFEST’in İstanbul’da yapılacağını söyleyen Bayraktar, “Muhteşem bir coşkuyla devam ediyor. Önümüzde İstanbul var. Ondan sonraki yılı henüz düşünmedik ama Anadolu geliyor. Bakalım neresi olacak?” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYAYA DAMGA VURACAK ESERLER ÇIKSIN DİYE BU FESTİVALİ YAPIYORUZ’

Türkiye’nin savunma sanayii alanında gerçekleştirdiği gelişmelere değinen Bayraktar, “TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Teknolojinin tüm diğer ve sivil alanlarını da saracak şekilde gelişmesini hedefliyoruz. Dönüşmesini hedefliyoruz. TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Savunma sanayii de çok büyük bir dönüşümü tamamladı ama teknolojinin tüm diğer isimli alanları var. Bunlar üzerine dünyaya damgasını vuracak eserler çıksın diye biz bu festivali düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR: 5-10 YIL İÇİNDE ÇOK FARKLI BİR MANZARA GÖRECEĞİZ

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, geleneksel olarak mühendislik alanlarının daha çok erkeklerin tercih ettiği alanlar olduğuna dikkat çekerek, kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini belirtti. “Bugüne göre 5-10 yıl içinde çok farklı bir manzara göreceğiz” dedi.

‘KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ TANITIYORUZ’

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM olarak kadınları inovasyonda desteklediklerini ve ürettikleri ürünleri tanıttıklarını dile getirdi. “Kadınların neler yapabileceğini göstererek ilham oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

Stellantis’ten dev gelir beklentisi! Yılın ilk yarısı için açıklanan rakam, 74,3 milyar avro

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ilk yarısına ilişkin finansal bilgileri ve sevkiyat tahminlerini paylaşan Stellantis N.V’nin 2025’in ilk yarısında net gelirinin 74,3 milyar avro seviyesinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Yılın ilk 6 aylık …

1 satıp 31 almışlar!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan “Kamuda tasarruf” vurgusu yapılan Tasarruf ve Verimlilik Paketi uygulamada başarılı olamadı. Mayıs 2024’te açıklanan paket kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış ve ihtiyaç fazlası olan kamu …

Tekstil sektöründe alarm: 6 ayda 300 şirket konkordato ilan etti

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, yılın ilk yarısında 300’e yakın tekstil ve hazır giyim firmasının konkordato ilan ettiğini belirterek, bu sürecin tedarik zincirinde domino etkisi yarattığını vurguladı. Öksüz, konkordatonun yalnızca banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise korunması gerektiğini söyledi.

ABD Rus petrolü alan ülkeleri uyardı: Yüzde 100 ek vergi yolda

ABD’den ikinci vergi tehdidi geldi. Hazine Bakanı Scott Bessent, Rusya’dan petrol ithal eden ülkelerin yüzde 100’e kadar ikinci gümrük vergisine tabi tutulacağını söyledi.

Endonezya Borsası’nda yükseliş sürüyor

Endonezya hisse senetleri Pazartesi günü öğle saatlerinde 67 puanlık, yani yüzde 0,9’luk bir artış göstererek 7.381 seviyesine ulaştı. Bu performansla borsa, üst üste 11. işlem gününde değer kazandı ve 12 Aralık 2024 tarihinden bu yana görülen en …

İslam Memiş ‘Artık bitti’ dedi, altında neler olacağını açıkladı!

Yatırım araçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kripto paradan gümüşe, altına kadar yatırımcıların merak ettiği sorulara ceevap verdi. Gündeme Dair Her Şey adlı Youtube kanalının yayınına katılan …