Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

SASAD’ın 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı HAVELSAN’da Gerçekleştirildi

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı HAVELSAN’da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı konuşmada, geçen yıl savunma ve havacılık sanayisi ihracatının, NATO ve hizmet ihracatları dahil olmak üzere yüzde 29 artışla 7,1 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza attığını belirtti.

Haluk Görgün, şirketlerin uluslararası işbirliği faaliyetleri ve temasları sayesinde dünyanın neredeyse tamamına ihracat yapabilir hale geldiğine dikkat çekerek, geçen yıl 180 ülkeye ürün ihraç ettiklerini ve Savunma ve havacılık ihracatlarının Mart 2025’te 884 milyon dolara yükseldiğini ifade etti. Sektörel ihracatın ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 72 artarak 1,7 milyar dolara ulaştığını da vurguladı.

“Ana Yüklenici Firmalar ‘Koçluk’ Yapsın”

Görgün, ihracatın önündeki anahtarın, küresel ölçekte dünya pazarında yer alan çeşitli şirketlerle beraber çalışabilmek olduğunu belirterek, “Ana yüklenici firmaların, küçük ölçekli firmalara ‘koçluk’ yaparak destek olmalarını ve sektörde rekabet edebilmeleri için teknolojik bağımsızlığı sağlamalarını beklediklerini” söyledi.

Görgün, Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolarlık destek verdiklerini ve bu kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacaklarını belirtti.

Start-up Firmalarına Fuarlara Bedelsiz Katılım Desteği

Savunma Sanayii Başkanı Başkan Görgün, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı’ndan sertifika alan firmaların uluslararası fuarlara katılımlarını yüzde 60-80 oranında desteklediklerini, bu uygulamayı IDEF 2025’te de devam ettireceklerini aktardı.

Yeni bir program olan “EYDEP Kuluçka” ile start-up firmaların uluslararası fuarlara bedelsiz katılımlarını destekleyerek ihracatta rol almalarını teşvik ettiklerini belirten Görgün, SSB Finansal Kiralama Destek Programı ile savunma sanayisinde faaliyet gösteren üretici işletmelere makine ve teçhizat için finansman desteği sağladıklarını ifade etti.

“Adımızı Bir Kere Kapıdan Atmak Önemli”

Görgün, Türk şirketlerinin adım attıktan sonra kolay kolay vazgeçmediğini vurgulayarak, “Hedeflerimize ulaşabilmek ve geleceğe en güçlü şekilde hazırlanabilmek için proaktif davranarak doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapmamız gerekiyor” dedi. Devletten devlete satış ve finans desteği gibi konularda düzenlemelerin etkinleştirilmesi gerektiğine değinen Görgün, işbirliği yapılacak ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üreterek dış taleplere cevap verebilecek üretim kapasitesine erişimi hedeflediklerini belirtti.

Related Posts

Şirketlerin rekor net döviz açığı şubatta 155 milyar 400 milyon dolar oldu

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, şubat ayında 7,3 milyar dolarlık artışla 155,4 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre firmaların döviz varlıkları azalırken, kısa vadeli döviz fazlası ise ciddi geriledi.

EYT, SSK, Bağ-Kur… Emeklilik planlamasında kritik 15 kural

SGK sisteminde emeklilik, sigorta başlangıç tarihinden son ödenen prim gün sayısına kadar birçok değişkene bağlı olarak şekil alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik planlaması ile ilgili detayları köşe yazısında ele aldı.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi köprü ve otoyolları etkiledi mi? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Türkiye’nin Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi Lansmanı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Programın yolunda gittiğini, Türkiye’nin hâlâ cazip bir ülke olduğunu savunan Şimşek’e yanıt Prof. Yeldan’dan geldi: ‘Açıkça itiraf etti’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temasları sırasında, uyguladıkları ekonomik programın “yolunda gittiğini” savunurken, Türkiye’nin hâlâ cazip bir ülke olduğunu söyledi. Şimşek’e yanıt iktisatçı Prof. Dr. Erinç Yeldan’dan geldi.

Hisseli tapular için yeni şart yürürlüğe girdi

Hisseli tapularla ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler, hisseli tapu sahiplerinin mülkiyet haklarını ve süreci etkileyecek önemli değişiklikler içeriyor. Yeni şartlarla birlikte, hisseli tapu sahipleri ve alıcıları için yeni kurallar ve prosedürler belirlendi. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu değişikliklerin sektörü önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir