Federal Yargıç, Filistin Destekçisi Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a Nakline Karar Verdi

Federal Yargıç, Filistin Destekçisi Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a Naklini Kararlaştırdı

ABD’de federal yargıç, Louisiana’da Filistin destekçisi ve Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi olan Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a nakledilmesine karar verdi. ABD Bölge Yargıcı William Sessions, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınan Öztürk’ün sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılması veya Vermont’a nakledilmesine ilişkin avukatların dilekçesini değerlendirdi.

Yargıç Sessions, Öztürk’ün ifade özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine dair deliller sunduğunu ve hükümetin gözaltına almasını destekleyecek kanıt sunmadığını belirtti. Bu nedenle, Öztürk’ün 9 Mayıs’taki kefalet duruşması öncesinde 1 Mayıs’a kadar Vermont’a gönderilmesine karar verdi.

Öztürk, Vermont’ta yargılanacak

Massachusetts Bölge Yargıcı Denise Casper da Öztürk’ün serbest bırakılmasına karar verilmesi üzerine davanın Vermont’taki mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Öztürk, Fulbright bursuyla Tufts Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam eden bir öğrenciydi ve mülteci gözaltında tutuluyordu.

Olayın Geçmişi

Öztürk, Tufts Üniversitesi’ndeki son yılında iken 25 Mart’ta Massachusetts eyaletine bağlı Somerville’deki evinden çıkarken ICE ajanları tarafından gözaltına alınmıştı. Avukatları, hemen serbest bırakılması için Boston Bölge Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Ancak Öztürk, gözaltına alındıktan sonra Vermont ve ardından Louisiana’ya gönderilmişti. İçişleri Bakanlığı, Öztürk’ün Hamas’ı desteklediği iddiasıyla hareket ettiklerini belirtmişti. Ancak mahkeme, sınır dışı edilme kararını durdurmuştu.

Şu anda Öztürk, Louisiana’daki göçmen gözaltı tesisinde tutulmaktadır.

Üniversitenin Tutumu Eleştirilmişti

Öztürk, önceki yıllarda üniversitenin Filistin destekçilerine yönelik tutumunu eleştiren bir makale yazmıştı. Okulun, Filistin soykırımını tanımasını ve İsrail ile kesin bağlarını koparmasını talep etmişti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Related Posts

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Yaz okulları ve kurslar 1 Temmuz’da başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurslar, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler.

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? 2025 AYT sorularının cevabı!

AYT soruları ve cevapları 22 Haziran Pazar günü düzenlenen oturumun tamamlanmasının ardından adaylar tarafından araştırılıyor. Tamat eseri ve Peyami ile Ayşe’nin hangi romanın kahramanları oldukları da araştırılan sorular arasında geliyor. Peki Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? İşte ayrıntılar…

Bülent Arınç ve Gülten Kışanak’ın da konuşmacı olduğu “Barışın Yolunu Açmak” konferansı İstanbul’da

Kürt sorununda çözümün neresindeyiz? Sürecin barış ve demokrasiye evrilebilmesi için hangi ortak politikalar üretilmeli? Barışı kazanmak için hangi acil adımlar atılmalı? yapılması gereken hukuki ve idari düzenlemeler nelerdir?