Samsung’un Kadmiyum içermediği onaylanan Quantum Dot Ekran Teknolojisi SGS Sertifikası aldı

Samsung Electronics, Quantum Dot Teknolojisiyle Donatılmış TV’lerinde Kadmiyum İçermediği ve RoHS Standartlarına Uygun Olduğunu Duyurdu

Samsung Electronics, Quantum Dot (QD) teknolojisinin kullanıldığı TV’lerinde kadmiyum içermediğini ve RoHS standartlarına uygun olduğunu belirten SGS test sonuçlarını açıkladı.

Global belgelendirme kuruluşu SGS tarafından yapılan testlerde Quantum Dot katmanının kadmiyum içermediği doğrulandı. Bu başarılı test sonuçlarıyla birlikte Samsung Electronics, ‘Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması’ direktifine uygunluk sertifikası almaya hak kazandı.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taeyong Son konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Samsung’un Quantum Dot teknolojisi, yüksek görüntü kalitesi sunarken çevreye zarar veren maddeleri içermeyen güvenilir bir seçenek sunmaktadır. SGS sertifikasını almamızla ürünlerimizin güvenliğini kanıtlamış olduk” dedi.

Samsung, 2001 yılından bu yana Quantum Dot teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürerek global ekran pazarında önemli bir konum elde etmiştir. Şirket, sürekli olarak teknolojik gelişmelerle Quantum Dot teknolojisine öncülük etmeyi hedeflemektedir.

Kadmiyum içermeyen nanokristal malzemeler üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda birçok patente sahip olan Samsung, TV ürünlerinde daha güvenli ve çevre dostu malzemeler kullanarak sektöre öncülük etmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Milli okçulardan bronz madalya

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nın 2. ayağında yarışan Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, bronz madalya kazandı.

İki kişilik YouTube Premium üyeliği yolda!

YouTube, Premium abonelik sistemine yeni bir seçenek eklemek için kolları sıvadı. Şirket, Hindistan, Fransa, Hong Kong ve Tayvan’da iki kişilik yeni bir Premium planı test etmeye başladı. Bu yeni abonelik modeli, tıpkı Spotify’ın Duo planı gibi, aynı evde yaşayan iki kişinin tek bir üyelik üzerinden Premium ayrıcalıklarından faydalanmasını sağlıyor.

Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir