TROY logolu kart sayısı 50 milyona ulaştı

TROY Logolu Kart İşlemleri 2024 Yılında 2,1 Trilyon Lirayı Geçti

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), TROY logolu kartlara ilişkin 2024 verilerini paylaştı. Buna göre, TROY logolu kartlarla 2024’te gerçekleştirilen işlemlerin tutarı bir önceki yıla kıyasla 6 katına çıkarak 2,1 trilyon lirayı geçti. TROY’un pazar payı 8 puanlık artışla yüzde 18,3 oldu. Geçen sene TROY logolu kart sayısı ise 2023’e göre yüzde 100 artarak 50 milyona ulaştı.

“2025’te TROY’un Pazar Payı Yüzde 30’a Ulaşacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen BKM Genel Müdürü Ozan Deniz, kartlı ödemeler sektörü için oldukça stratejik bir konumda yer alan TROY’un bu ivmesini gelecek yıllarda da sürdürmek için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini bildirdi.

TROY’un güçlenerek büyümesinin kendileri için en önemli gündem maddesi olduğunu vurgulayan Deniz, TROY logolu kartların Türkiye’de tüm ticaret noktalarında ve e-ticaret platformlarında yaygın kullanımını sağladıklarını anlattı.

Deniz, şehir içi ulaşımda TROY’un kullanımının artırılması için yaptıkları çalışmalardan bahsederek, şu ifadeleri kullandı: “Akıllı telefonlar aracılığıyla temassız ödeme yapılabilmesi, giyilebilir temassız ödeme teknolojileri gibi yenilikler de TROY’un büyümesine katkı sağlayacaktır. Öte yandan TROY’un uluslararası alanda geçerliliğini geliştirmeye yönelik işbirliklerini de artırıyor ve buna yönelik önemli yeni gelişmeleri de yakın zamanda paylaşmayı planlıyoruz. 2025’te en temel hedefimiz ise her kullanıcıda en az bir TROY kart bulunmasını ve kullanımda önceliğin TROY olmasını sağlamaktır. Bu sayede 2025’te TROY’un pazar payının yüzde 30’a ulaşmasını hedefliyoruz. Bu noktada TROY’un en büyük gücü yine ülkemizin markasını sahiplenerek ve severek kullanan vatandaşlarımızın teveccühü olacaktır. Bu gücün yanı sıra sektör paydaşlarımızla el birliği ve güçlü kamu desteğiyle TROY’un, gelişimini sürdürerek yakın gelecekte lider konuma geleceğine gönülden inanıyoruz.”

Related Posts

Çin’in ekonomik adımları piyasalarda “devalüasyon” sinyali veriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz: “Çin, ticaret savaşlarından kaynaklı ihracatının azalacağı ve büyümesinin yavaşlayacağını öngördüğü için büyümede ana motoru tüketime kaydırdı. Bu nedenle faizleri indirdi” dedi. ABN AMRO Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen: “Kredi ana faiz oranları ve 1 yıllık orta vadeli kredi imkanı gibi diğer faiz oranlarında da indirimlerin yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları martta sert düştü

Euro bölgesi mart ayı üretici fiyatları açıklandı. buna göre Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 geriledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün cari dengeyi olumlu etkilemesi bekleniyor

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği korumacı ticaret politikaları sonucunda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Türkiye’nin cari dengesine olumlu yansıyabileceğini bildirdi.

Dünya devi Merkez Bankası’nın faiz indirimi için tarih verdi

ING Global, nisan ayında Türkiye ekonomisine dair değerlendirmede bulundu. Buna göre banka, enflasyondaki düşüşe işaret ederek, Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı tarihi açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir