Çoban keçilerini ararken keşfetmişti: Ziyaretçi rekoru kırıyor

Saklıkent Kanyonu: Doğanın Muhteşem Güzelliği

Kayadibi Mahallesi’nde bulunan ve belediye tarafından işletilen kanyon, doğal yapısı, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla dikkati çekiyor. Çeşitli sportif etkinliklere olanak tanıyan bu kanyon, yaz aylarında dahi suyunun sıcaklığı yaklaşık 5 derece olmasıyla macera tutkunlarını kendine çekiyor.

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, kanyonun ilçenin en önemli turistik yeri olduğunu belirtti. Bölgeye gelen turistlerin neredeyse tamamının Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret ettiğini vurgulayan Akdenizli, kanyonun 1988’de “Çoban Ekrem” tarafından keşfedildiğini söyledi.

Akdenizli, kanyonun doğa harikası olduğunu belirterek, “Saklıkent Kanyonu’nu 2023’te 550 bin kişi ziyaret etmişti. Geçen yıl ise 590 bin ziyaretçiyi ağırladık” dedi. Tatil için bölgeye gelen herkesi kanyona davet eden Akdenizli, güvenlik önlemlerinin alındığını ve ziyaretçilere organik nar ve portakal suyunun sunulduğunu belirtti.

“Geldiğime değdi”

Ankara’dan ziyarete gelen Celal Yılmaz, kanyonun doğasının harika olduğunu belirterek, “Bu mevsimde bizi üşüttü ama manzarası mükemmel. Geldiğime değdi” dedi. Diğer bir ziyaretçi Ahmet Üveyik ise kanyonun muhteşem doğasını vurgulayarak herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer olduğunu ifade etti.

Saklıkent Kanyonu

Seydikemer’in Antalya sınırında bulunan doğa harikası Saklıkent Kanyonu’nun binlerce yıl önce jeolojik çatlamayla oluştuğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 18 kilometre uzunluğundaki kanyon, bazı noktalarda kaya aralığının 2 metreye kadar daraldığından buralardan gökyüzünü görmek zorlaşıyor.

Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret edenleri ilk olarak şırıl şırıl akan Eşen Çayı karşılıyor. Demir iskeleye döşenen tahta merdiven üzerinde yürüyerek kayaların altından fışkıran tertemiz kaynağa ulaşan ziyaretçiler, kanyonda coşkun suların üzerine kurulmuş divanlarda oturarak ayaklarını buz gibi suda serinletiyor. İsteyenler burada rafting yapma imkanına sahip.

Related Posts

Yiğit Bulut kimdir, neden vefat etti, hastalığı neydi? Ayrıntılar belli oldu! Yiğit Bulut kaç yaşındaydı ve nereliydi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrası Bulut’un sevenleri başta olmak üzere kamuoyunun genelinde Yiğit Bulut’un biyografisi ve vefat haberinin detayları merak edilip araştırılmaya başladı. Peki, Yiğit Bulut kimdir, kaç yaşındaydı nereliydi? Yiğit Bulut neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte merak edilip araştırılan detaylar…

Jandarma Genel Komutanlığı’na 548 öğrenci alınacak

Jandarma Genel Komutanlığı’na 548 öğrenci alınacak

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Yaz okulları ve kurslar 1 Temmuz’da başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurslar, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler.

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler