Sakıp Sabancı Müzesi’nde bayrak değişimi

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Bayrak Değişimi

2025 yılında 100 yaşına basan Sakıp Sabancı binası, 1998 yılında Sabancı ailesi tarafından içindeki koleksiyon ve eşyalar ile müzeye dönüştürülmek üzere Sabancı Üniversitesi’ne bağışlanmıştı. Binanın müdürlüğünü ise 2003 yılından beri Dr. Nazan Ölçer yürütüyordu.

Sabancı Müzesi’nde görev yapan Nazan Ölçer’in süresince Picasso, Rodin, Joseph Beuys, Salvador Dalí, Rembrandt, Monet, Ai Weiwei, Anish Kapoor, Marina Abramović, David Hockney ve Georg Baselitz gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergilenmekteydi.

Bu sergiler, Sabancı Müzesi’nin dünya çapında tanınmasına büyük ölçüde katkı sağladı. Dr. Nazan Ölçer’in uluslararası müze camiasındaki itibarı ve Sabancı Ailesi’nin desteği, müzeyi sanat ve kültür etkileşimlerinde önemli bir platform haline getirdi ve dünya çapındaki müzelerle iş birliği konusunda öncü bir konuma taşıdı.

Müzeden yapılan açıklamada, Dr. Nazan Ölçer’in 3 Şubat 2025 itibarıyla görevini Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahu Antmen’e devredeceği duyuruldu.

AHU ANTMEN KİMDİR

Ahu Antmen, 1971 yılında Mersin’de doğmuş Türk yazar, çevirmen, akademisyen ve köşe yazarıdır. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde yüksek lisansını tamamlamış ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sanat tarihi alanında doktorasını yapmıştır.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör olarak görev yapan Antmen, 20. yüzyıl sanatı, sanat eleştirisi ve kuramı, çağdaş sanat pratiği ve çağdaş Türk sanatı konularında dersler vermektedir. Ayrıca, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde de öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Antmen’in çalışmaları, Türkiye’de modern ve güncel sanatta kimlik ve toplumsal cinsiyet olgularına odaklanmaktadır. Ayrıca, Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde sanat eleştirmenliği yapmış, Türkiye Sanat Yıllığı’nın yayıncıları arasında yer almış ve Yapı Kredi Yayınları’nda sanat editörü olarak çalışmıştır.

Related Posts

Jandarma Genel Komutanlığı’na 548 öğrenci alınacak

Jandarma Genel Komutanlığı’na 548 öğrenci alınacak

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Yaz okulları ve kurslar 1 Temmuz’da başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurslar, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler.

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? 2025 AYT sorularının cevabı!

AYT soruları ve cevapları 22 Haziran Pazar günü düzenlenen oturumun tamamlanmasının ardından adaylar tarafından araştırılıyor. Tamat eseri ve Peyami ile Ayşe’nin hangi romanın kahramanları oldukları da araştırılan sorular arasında geliyor. Peki Tamat kimin eseri? Peyami ve Ayşe hangi romanın kahramanı? İşte ayrıntılar…